martes, 12 de abril de 2011

Nou repte aconseguit: LliureX Edutictac 11.04 (Cho Oyu)

visto en: Nou repte aconseguit: LliureX Edutictac 11.04 (Cho Oyu)


3NSPORT EN EL ANETO 3.404m

Mentre uns han pujat a l'Aneto i uns altres estan a punt d'arribar a l'Everest, el grup Edutictac continua assolint nous reptes i ja en tenim la primera distribució pròpia GNU/Linux basada en LliureX disponible en la xarxa Internet.

La nova distribució és una variant de LliureX 10.09 i es diu Cho Oyu en homenatge als dos companys de treball que van culminar l'ascensió a la Deessa Turquesa en la tardor de 2009.

Mentre que els noms de les versions de Debian es prenen de la pel·lícula Toy Story i les versions d'Ubuntu utilitzen un adjectiu i un nom d'animal amb la primera lletra igual, les versions de la distribució LliureX Edutictac utilitzaran el nom de cada un dels 14 vuit-mils de la cordillera Himàlaia, per ordre de facilitat de pronunciació.


RETO EVEREST - dos8000.es

El trajecte fins arribar al Cho Oyu no ha sigut senzill (tampoc ha sigut difícil, però a aquestes altures de l'article és evident que és de tipus èpic i hem de magnificar un poc l'escalada) i ha sigut possible a entropessar amb un problema fa dos anys: Com fer un curs d'edició de vídeo a distància utilitzant programari lliure que no es pot instal·lar en Windows? Per a resoldre'l vaig haver d'aprendre a fer un DVD Live a partir de les modificacions realitzades a una versió de LliureX.
Com si de l'ascensió a la muntanya de 8.201 metres d'alçada es tractara, el treball de preparació d'aquesta distribució Linux ha sigut una costera que va arribar al seu màxim pendent just al final, quan només quedava penjar-la en el servidor edutictac. Amb una previsió inicial de 24 hores de pujada de l'arxiu .iso. Degut a diverses fallades en la connexió al servidor encara queden unes 6 hores per a tenir-la disponible en: http://coordinadorstic.edutictac.es/. Això sempre que no hi haja cap inconvenient a l'última etapa de l'escalada.
La pròxima data prevista per al llançament d'una nova versió de LliureX Edutictac és abril de 2012 amb el nom Everest. I després encara ens quedaran 11 noms fins arribar al Dhaulagiri.
Si voleu aventurar-vos a realitzar la vostra pròpia distribució basada en LliureX o en qualsevol altra distribució GNU/Linux basada en Ubuntu o Debian podeu consultar aquests manuals:
- Remastersys en LliureX
- Crea un disc USB d'arrancada
Com que és una distribució que aporta algunes eines d'edició de vídeo us deixe amb el trailer de la pel·lícula "CHO-OYU 8.201"
watch?v=D6BhDYy726A

-----------------------------------------------

visto en: Nuevo reto conseguido: LliureX Edutictac 11.04 (Cho Oyu)
Daniel Turienzo | 12 abril 2011 *at 15:06 | Etiquetas: Audiovisual, Edición de vídeo, Enseñanza, Lliurex, Montaña, Software | Categorías: Audiovisual, Edición de vídeo, Enseñanza, LliureX 10.09, Montaña, Software libre, URL: http://wp.me/pjy0j-9a


Mientras unos han subido al Aneto y otros están a punto de llegar al Everest, el grupo Edutictac continúa logrando nuevos retos y ya tenemos la primera distribución propia GNU/Linux basada en LliureX disponible en la red Internet.La nueva distribución es una variante de LliureX 10.09 y se llama Cho Oyu en homenaje a los dos compañeros de trabajo que culminaron la ascensión a la Diosa Turquesa en el otoño de 2009.Mientras que los nombres de las versiones de Debian se toman de la película Toy Story y las versiones de Ubuntu utilizan un adjetivo y un nombre de animal con la primera letra igual, las versiones de la distribución LliureX Edutictac utilizarán el nombre de cada uno de los 14 ocho-miles de la cordillera Himalaya, por orden de facilidad de pronunciación.RINDO EVEREST - dos8000.esEl trayecto hasta llegar al Cho Oyu no ha sido sencillo (tampoco ha sido difícil, pero a estas alturas del artículo es evidente que es de tipo épico y tenemos que magnificar un poco la escalada) y ha sido posible a *entropessar con un problema hace dos años: Como hacer un curso de edición de vídeo a distancia utilizando software libre que no se puede instalar en Windows? Para resolverlo tuve que aprender a hacer un DVD Live a partir de las modificaciones realizadas a una versión de LliureX.

Cómo si de la ascensión a la montaña de 8.201 metros de altura se tratara, el trabajo de preparación de esta distribución Linux ha sido una costa que llegó a su máxima pendiente justa al final, cuando sólo quedaba colgarla en el servidor edutictac. Con una previsión inicial de 24 horas de subida del archivo .iso. Debido a varios fallos en la conexión al servidor todavía quedan unas 6 horas para tenerla disponible en: http://coordinadorstic.edutictac.es/. Esto siempre que no haya ningún inconveniente a la última etapa de la escalada.

La próxima fecha prevista para el lanzamiento de una nueva versión de LliureX Edutictac es abril de 2012 con el nombre Everest. Y después todavía nos quedarán 11 nombres hasta llegar al Dhaulagiri.

Si queréis aventuraros a realizar vuestra propia distribución basada en LliureX o en cualquier otra distribución GNU/Linux basada en Ubuntu o Debian podéis consultar estos manuales:

- Remastersys en LliureX

- Crea un disco USB de arrancada

Cómo que es una distribución que aporta algunas herramientas de edición de vídeo os dejo con el trailer de la película "CHO-OYU 8.201"

watch?v=D6*BhDYy726.ª
Publicar un comentario

Feeds que he leido

Compartidos desde el Reader