miércoles, 18 de mayo de 2011

El blog de Poesia Infantil i Juvenil rep el segell "Buena Práctica-Leer.es" ...

Enviado por Adrià a través de Google Reader:

vía Poesia Infantil i Juvenil de Sàlvia el 5/05/11


Hui ens hem alçat amb una molt bona notícia que volem compartir amb tots els lectors d'aquest blog, doncs també esteu implicats. Desde Leer.es -Centro Virtual del Ministerio de Educación per millorar la lectura en totes les àrees i en tots els formats- ens han concedit el reconeixement de "Sello Buena Práctica-Leer.es", un segell de qualitat educativa molt important que, mensualment i des del passat més d'abril, atorga per donar suport, reconeixença i recolzament als espais web que fomenten la lectura.

Aquest blog està editat des de la Biblioteca Pública de Cocentaina -venim del món de l'Administració Local i de Cultura-, però des d'un principi té per objectiu fomentar la lectura, en general, i més concretament la poesia infantil i juvenil i això no és possible sense la implicació dels centres escolars, les famílies i les biblioteques.  Són quasi cinc anys que portem enlairant la poesia: recomanant llibres, articles, blogs, webs, recursos, activitats; ficant poemes en moltes llengües, compartint el nostres descobriment poètics, intentant donar-li a la poesia un caire lúdic, divertit, que siga senzill per enganxar als xiquets i joves... Tot per a que la poesia entre a les aules, a casa, a les biblioteques i es visqui.

Sabem que la poesia infantil i juvenil resta encara com "la ventafocs" de la LIJ, però el nostre objectiu és que dia a dia, poc a poc, comence a tenir el paper que es mereix. I això no podria ser sense vosaltres, lectors i seguidors del blog, xiquets i joves que gaudiu de la poesia, sense els adults -mestres, pares, bibliotecaris, animadors a la lectura- que fomenteu la lectura del blog i ens ajudeu a implicar als xiquets i joves. Així que, com he comentat al principi, és un "premi" que ens mereixem compartir tots i totes.

Sonen les campanetes al ritme de la poesia (il·lustració d'Arunas Zylis)

Però de vegades, cara la pantalla de l'ordinador, amb el teclat als dits, se sent la solitud de l'internauta i el pensament s'embolica... serà de profit açò que proposem? li interessarà a algú? s'aplicarà a les aules? aplegarà als xiquets? ...? Dubtes que, estic segura, tenen els bloguers i blogueres. Però quan es rep una notícia com la de hui el dubtes s'esborren i te n'adones que a l'altra banda de la pantalla no sols hi ha molta gent que segueix el blog, també hi ha una reconeixença oficial per part de la més alta institució pública educativa, el Ministeri d'Educació, de la llavor que estem fent. Amics i amigues, ho reconec, això m'ha emocionat, i molt. Gràcies, gràcies, gràcies.

Felicito als altres blogs, superinteressants, que també han rebut aquest segell. Doneu-los una miradeta i ho comprovareu.


El segell aquest de Buena Práctica-Leer.es es concedeix...

A partir del mes de abril, el Centro Virtual Leer.es concederá la distinción "Buena práctica Leer.es" a aquellas propuestas didácticas encaminadas al desarrollo de la competencia en comunicación lingüística que utilicen la Red para su difusión y que merezcan ser destacadas.
El premio consistirá en el sello acreditativo como el que se reproduce arriba. Quienes lo consigan podrán insertarlo en un lugar visible de su blog o página web. También recibirán un diploma nominal acreditando esta buena práctica y tendrán preferencia para asistir a todas las actividades organizadas por el Centro Virtual leer.es, siempre que se dirijan al colectivo del que forman parte.

Cinco modalidades

Se premiarán las buenas prácticas que se realicen en alguna de estas cuatro modalidades:
•Aulas de Educación Infantil y de Educación Primaria.
•Aulas de Educación Secundaria.
•Bibliotecas escolares.
•Trabajos de colaboración entre centros.
•Otros ámbitos (bibliotecas públicas, asociaciones, fundaciones, etc.).

Criterios de valoración

Para otorgar el distintivo se tendrá en cuenta:
•La calidad de las experiencias en relación con el desarrollo de la competencia en comunicación lingüística y el compromiso personal de los niños y jóvenes con la lectura.
•La integración en el currículo.
•La implicación de la comunidad educativa.
•La relación con las diferentes competencias básicas

Quiénes son candidatos

El sello Buena práctica Leer.es no es un certamen al que haya que presentarse bajo determinados requisitos. El equipo de Leer.es tendrá en cuenta aquellas experiencias que se difundan en la red y a las que tengamos acceso.
Pero se nos puede informar de aquellas experiencias –propias o ajenas- que se consideren merecedoras de ser tenidas en cuenta. (Se utilizará la pestaña Contacta de la página principal de Leer.es o el correo leer.es@educacion.es)

 

Periodicidad y publicación de los premios

El sello Buena práctica Leer.es se otorgará mensualmente, a partir de abril de 2011, a experiencias correspondientes a las cuatro modalidades que se han indicado.
Se anunciarán los premios dentro de la primera semana de cada mes en El blog de leer.es, en Facebook y en Twitter.

GRÀCIES, GRÀCIES, MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER AQUEST GRAN PREMI I RECOLZAMENT EDUCATIU DEL BLOG!!!

Cosas que puedes hacer desde aquí:

No hay comentarios:

Feeds que he leido

Compartidos desde el Reader